Biblioteket har fyllt 50 år

Dagen firades på Högskolan i Borås med föreläsningar som gav återblickar på den tid som förflutit, tårtkalas samt med en middag med många tal. Kvällen avslutades med dans till levande musik. Personal och studenter samt tidigare anställda var inbjudna för att delta i festligheterna. Det var en trevlig tillställning med många kära möten mellan tidigare och nya kollegor.

I vardagsrummet utanför biblioteket gick det att följa verksamheten genom åren via en affischutställning. Biblioteket visade även en nyproducerad film om bibliotekets framväxt och de olika lokalerna som biblioteket huserat i under åren.

Under veckan som följde ordnade också biblioteket en konstvandring för att visa upp de konstverk som finns i lokalerna. Samtidigt gick det även att snitsla sig genom biblioteket via en tipspromenad med kuriosafrågor. I bibliotekets entré finns en utställning kvar med litteratur på temat bibliotekarier.

En jubileumswebb sattes upp för att tillgängliggöra firandet. På webben går det att ta del av historia, chefer genom åren, intervjuer, ett antal filmer med mera. Det går utmärkt att ta del av webbsidan även nu samt också dela ett minne av biblioteket.

Ta del av firandet via webben

Nu ser vi fram emot nästa jubileum!