GIO förstärker med ytterligare en avtalsjurist

Henrik Schmidt är utbildad jurist och har en bakgrund från advokatbyrå och domstol. Under sina fem år på högskolan har han tillhört kommunikationsavdelningen och varit ett viktigt stöd i frågor som rör skyddet av personuppgifter inom dataskyddsförordningen (GDPR).  Men i och med att projektet kring GDPR går in i förvaltningsfas, är det dags för något nytt. 

I sin nya roll på GIO kommer Henrik att verka som avtalsjurist genom att förstärka avdelningens avtalsstöd. Detta innebära bland annat -att upprätta, granska och förhandla avtal och ge annan juridisk rådgivning kring immaterialrätt.  

Vad är det roligaste med din nya tjänst? 

– Det är de intressanta, omväxlande och breda arbetsuppgifterna, att få träffa så många duktiga medarbetare och få en inblick i högskolans olika verksamheter. Jag ser framemot att fortsätta jobba nära verksamheten i min nya roll, och se mer av högskolans spännande forskning och samverkan.  

Vad hittar du på när du inte jobbar? 

–  Efter jobbet har jag fokus på återhämtning och avkoppling. För mig görs detta bäst genom att hoppa i träningskläderna och ta mig iväg på crossfit eller ut och cykla i skogen. En promenad med hunden funkar också. Jag tror det är viktigt att göra något som får en att koppla av för att må bra. 

Anita Brnic Kristo, chef på GIO, välkomnar Henrik till avdelningen: 

– Genom Henrik har högskolans avtalsjuridiska stöd förstärkts, vilket är av stort värde för hela högskolan, då väl konstruerade avtal minskar vår sårbarhet. Henrik är för övrigt en himla go´ kollega; vi ser fram emot att fortsatt utveckla GIO:s verksamhet med honom med i laget, fortsätter Anita. 

Jobbar du på Högskolan och behöver hjälp med avtalsfrågor? Tveka inte att kontakta Henrik eller Zuleyma, jurister på Grants and Innovation Office.