Nu levereras dina beställda artiklar digitalt

Under vårterminen har biblioteket implementerat ett nytt system för beställning och hantering av artiklar som inte finns i bibliotekets samlingar – så kallade fjärrlån. Det nya systemet möjliggör att artiklarna kan levereras digitalt via e-post, och dessutom tar leveransen kortare tid än vad den gjort innan.

Korrekta uppgifter – snabbare leverans

När du gör din beställning på en artikel är det bra att se till att informationen om artikeln, det vill säga författare, titel, tidskrift den är publicerad i o.s.v., är så korrekt som möjligt. Det kommer medföra att du får din artikel snabbare.

Merparten av alla artikelbeställningar som görs av personal och studenter vid högskolan kommer att hanteras via det nya systemet. I enstaka fall kan det dock hända att systemet inte kan leverera den artikel som beställts, i de fallen kommer beställningarna hanteras som tidigare, och leveransen kommer att ske via internpost eller brev.

Kostnaden försvinner

Hittills har studenter betalat en mindre avgift för beställda artiklar, denna avgift tas nu bort på alla artiklar som kan levereras av det nya systemet. Skulle det vara så att artikeln som beställts inte kan levereras på det nya sättet kan en kostnad tillkomma, i dessa fall kommer biblioteket kontakta studenten i fråga innan beställningen görs.

Har du frågor om beställning av artiklar är du välkommen att höra av dig till biblioteket@hb.se.

Läs mer

Läs mer om fjärrlån via biblioteket här