Stora Hållbarhetspriset

Stora Hållbarhetspriset är framtaget för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar lokalt tillväxt. Vinnaren av priset tilldelas en prissumma på 100 000 kronor som ska gå till företagets eller organisationens hållbarhetsarbete. Vinnaren ges även en plattform att hjälpa andra företag och organisationer att växa i en grönare och mer hållbar riktning.

Initiativen bakom priset

Stora Hållbarhetspriset är upprättat av Högskolan i Borås, Borås Stad, Borås Näringsliv och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse. Juryn som utser vinnaren av priset består av representanter med ett stort engagemang för hållbar utveckling. Dessa är: Birgitta Losman (Högskolan i Borås), Sara Thiel (Borås Stad), Felix Ljungberg (Sparbanken Sjuhärad), Sandra Roos (KappAhl) och Tommy Jonestål (Sparbanken Sjuhärad).

Tidigare vinnare av Stora Hållbarhetspriset:

Läs mer

Utmärkelsen Stora Hållbarhetspriset har inrättats av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt. Priset delas ut till företag i Borås som arbetar på ett utmärkande sätt med de tre dimensionerna miljö, människor och ekonomi inom hållbar utveckling och har gjort hållbarhetsarbetet till en naturlig och integrerad del av sin verksamhet.