Hej!
Du som får detta brev är antagen till magisterprogrammet i Litteraturpedagogik med start vårterminen 2023. Varmt välkommen till programmet och Högskolan i Borås!
Detta brev innehåller information som rör programmet i sin helhet men också specifika detaljer för programintroduktion samt instruktioner gällande programmets första delkurs Litteraturen i samhället.
Kort om programmet
Magisterprogrammet i litteraturpedagogik går på halvfart (15hp/termin) och främst på distans genom högskolans lärplattform Canvas. På Canvas kan du kommunicera med oss kursansvariga, få tillgång till inspelade föreläsningar, digitala seminarium samt möjligheter att diskutera tillsammans med andra studenter på programmet.
Här finns också en programyta där vi programansvariga publicerar viktig information rörande programmet som helhet. Tillgång till Canvas får ni några veckor före kursstart, i januari 2023.
Förutom de nätbaserade aktiviteterna består programmet av två obligatoriska intensivträffar per termin, på plats i högskolans lokaler i Borås. Upplägget för dessa träffar är likartat genom hela programmet, vi ses för två heldagar tillsammans. Vi startar på morgonen den första dagen och avslutar på eftermiddagen på den andra. Skulle man av någon anledning missa de obligatoriska träffarna kommer man att få genomföra kompletteringsuppgifter som distribueras av kursansvariga i respektive kurs, mer info om detta när vi ses. Vi förordar alltså starkt medverkan på intensivträffarna.
Under vårterminen 2023 ses vi för intensivträffar på plats i Borås den 2-3 februari och den 11-12 maj.
Kursstart samt programstart
Torsdagen den 19 januari klockan 14.30 har ni en möjlighet att träffa oss programansvariga, digitalt via Zoom. Denna träff sker i anslutning till kursstart för den första kursen som startar programmet, Litteraturen i samhället som startar kl 15.00, samma dag.
Inför första träffen
Som förberedelse inför den första fysiska träffen på Högskolan i februari vill vi att ni läser två noveller ur novellsamlingen Svenska Noveller – Från Almqvist till Stoor (red. Ingrid Elam & Jerker Virdborg, 2018). De noveller som vi vill att ni ska ägna särskild uppmärksamhet är Ninni Holmquists Kostym och Victoria Benedictssons Ur mörkret. Novellantologin ovan kommer att användas i flera kurser under programmet så det är bra om ni redan nu bekantar er med den.
Återigen, varmt välkommen till Magisterprogrammet i litteraturpedagogik och Högskolan i Borås!
Med förhoppning om trevliga helger,
Programansvariga Julia Pennlert (julia.pennlert@hb.se) & Catrine Brödje (catrine.brodje@hb.se)