Kurator

Att få möjlighet att tala med någon om sin situation kan ibland vara början till en förändring. Det gäller oavsett om du har ”kört fast” i studierna, har svårt med din ekonomi, drabbas av kris, sorg eller känner dig orolig, nedstämd eller stressad. Det kan vara saker som kanske inte alltid har med studierna att göra men som ofta påverkar din studiesituation negativt.

Stress, självkänsla, humörsvängningar, nedstämdhet, oro, ensamhet, talängslan, sexuell hälsa/identitet och alkohol är exempel på frågor som studenter ofta vill samtala kring. 

I dessa tider med distansstudier så har vi märkt att många studenter känner sig mer deppiga, oroliga och ensamma än vanligt. Vi har också märkt att många har det svårt att upprätthålla rutiner och många studenter känner sig ensamma för att de är långt ifrån familj och vänner eller för de förlorat sitt vardagliga sammanhang. I den här situationen kan en behöva ha någon att bolla med. Vi på studenthälsan finns för att stötta er.

Studenthälsan är öppet som vanligt. Men eftersom fysisk kontakt ska minimeras så erbjuder vi för närvarande endast samtal via telefon eller Zoom.

Vi erbjuder rådgivande, stödjande och uppföljande samtal.

Att besöka kurator är kostnadsfritt och vi har naturligtvis tystnadsplikt.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Den 9:e augusti till och med den 13:e augusti har vi semester. Under denna vecka kan du inte boka tid via bokningsformuläret.

Du bokar samtal till kurator via vårt bokningsformulär.

Telefontid måndag-torsdag kl 11.00-12.00 för rådgivning och tidsbokning. Det går bra att lämna ett röstmeddelande.

 

Camilla Boström

Camilla Boström, kurator
Telefonnummer: 033-435 4024
Rumsnummer:   L 536
E-post: camilla.bostrom@hb.se

 

 

Helene Nilsson


Helene Nilsson, kurator
Telefonnummer: 033-435 4116
Rumsnummer:   L 534
E-post: helene.nilsson@hb.se