Senior product quality manager på Acne Studios

Vad arbetar du som i dag?

– Jag arbetar som senior product quality manager på Acne Studios. Det innebär att jag är kvalitetsansvarig och har ett team med textilingenjörer vid min sida. Vi jobbar med produkterna från ett tidigt prototyp-stadie till att det blir en godkänd och färdig produkt som säljs ute i butikerna.

Vad innebär ditt arbete?

­– Vi arbetar praktiskt med produkterna och utför både kvalitetstester i vårt eget labb utifrån globala test standarder samt skickar in material och produkter till externa labbpartners för ytterligare testning. Vi säkerställer också att produkterna uppfyller de krav som vi som företag har för att sälja vidare till våra konsumenter.

Vad tyckte du om textilingenjörsutbildningen?

– Jag är jättenöjd med utbildningen, det är bland de bästa åren i mitt liv. Jag kan verkligen applicera min kunskap från min utbildning på det jag gör i dag. Jag trivdes jättebra på högskolan och vi hade väldigt ambitiösa och inspirerande lärare. Det var faktiskt en av mina lärare som tipsade mig om att söka min första tjänst på Acne Studios som sedan lett till den tjänsten som jag har idag.

– Textilingenjörsutbildningen passade mig bra, då den gav mig den tekniska bakgrunden kombinerat med min ambition och passion för textilier.

Tips!

– Om du inte har behörighet kan du komplettera med att läsa ett tekniskt basår, det gjorde flera av mina studiekamrater.

Läs mer

Läs mer om textilingenjörsutbildningen.

Läs mer om Tekniskt basår.

Publicerad: 20230411