En utbildning för dig som 
brinner för evenemang

Event Management 180 hp

Hösttermin 2024
Heltid 100%, Dag
Varberg

Vill du lära dig att omvandla verksamhet, produkter och idéer till meningsfulla upplevelser? Då är du på rätt plats. Som event manager driver du planering och projektledning av evenemang inom kultur, nöje och idrott – från idé till genomförande. Din roll är att vara den viktiga kopplingen mellan uppdragsgivare, sponsorer och konsumenter.

Under utbildningen läser du en blandning av praktiska kurser och kurser i företagsekonomi med fokus på marknadsföring. Utbildningens moment har med andra ord direkt koppling till din framtida karriär! Du kommer att få arbeta praktiskt och planera projekt och event redan från första året på utbildningen.

Din tid hos oss kommer att ge dig både kunskaper och kontakter inom branschen, och efter utbildningen kan du arbeta med en stor bredd av arrangemang. Du kommer att lära dig hur planering och projektledning går till, men också hur evenemang organiseras och marknadsförs.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen har du en bred kompetens, och du är väl förberedd för en framtid i evenemangsbranschen. Du kan få jobb eller starta och driva ditt eget företag i den växande upplevelseindustrin, eller ta anställning som exempelvis projektledare eller marknadsförare. Vill du jobba med konserter och teater? Eller kanske idrottsevenemang, stadsfester, företagsevent, mässor och konferenser? Bara din fantasi sätter gränserna!

Lyssna på Campuspodden Varberg

Anders Hultén, programansvarig för Event Management, gästar Campuspodden och berättar om programmet och vad du kan arbeta med efter utbildningen.