Guide till Knovel

Fakta

  • Obegränsat antal användare.
  • Det går att skriva ut 20% av boken
  • Alla böcker kan läsas online och laddas ner via appen Knovel ToGo
  • Personligt konto 
  • Länk till Knovel

Detaljerad information

Antal användare

Obegränsat antal samtidiga användare.

Utskrifts- och kopieringsmöjligheter

Det finns möjlighet att skriva ut och ladda ner e-böckerna, vilket sker kapitelvis. Knovel önskar att du begränsar dig till att skriva ut/ladda ner 20 % av en bok.

Läsa online respektive offline

Alla böcker går att läsa online och offlineläsning är möjlig genom att ladda ner appen Knovel ToGo.  

Programvara/appar för offlineläsning

Knovels egen app Knovel ToGo finns att ladda ner och möjliggör offlineläsning.

Det går också att använda Adobe Reader, finns både som program för datorn och som app för surfplatta/smartphone. Som ett alternativ kan man använda Bluefire Reader, iBooks och Adobe Digital Editions i surfplatta/smartphone.

Skapa konto och andra funktioner

Med ett konto hos Knovel (kallas My Knovel) kan du organisera dina aktiviteter på plattformen genom att t ex spara titlar till din personliga bokhylla, spara sökningar, skapa noter i texten, markera titlar som du vill kunna läsa i offline-läge. Med ett konto loggas dina aktiviteter under fliken ”My Activity”, om du t ex gjort en sökning men glömt att spara den kan du leta reda på den här. Titlar/resurser som du sparat kan organiseras i mappar som kan delas med andra Knovel-användare.

Du kan också använda dig av Adobe Digital Edition, Bluefire Reader och Adobe Readers egna verktyg för att skapa t.ex. bokmärken och anteckningar.

Hjälpsidor

Hjälpsidor finns att tillgå hos Knovel.