Guide till SpringerLink

Fakta

  • Obegränsat antal användare
  • Fria utskriftsmöjligheter
  • Nedladdning hel bok eller kapitelvis
  • Personligt konto
  • Länk till SpringerLink

Detaljerad information

Antal användare

Obegränsat antal samtidiga användare.

Utskrifts- och kopieringsmöjligheter 

Obegränsade möjligheter att skriva ut och kopiera.

Läsa online respektive offline

Alla böcker går att läsa offline, genom att ladda ner i pdf. Onlineläsning, direkt i webbläsaren, är möjligt för en del titlar. Respektive kapitel kan laddas ner i pdf och hela boken kan laddas ner i pdf och i vissa fall även som epub.

Programvara/appar för offlineläsning

Använd Adobe Reader, finns både som program för datorn och som app för surfplatta/smartphone. Som ett alternativ kan man använda Bluefire Reader, iBooks och Adobe Digital Editions i surfplatta/smartphone. Springer har även egenutvecklade appar, bl.a. en för deras plattform för e-böcker och e-tidskrifter: SpringerLink. I denna app kan du spara artiklar och böcker.

Skapa konto och andra funktioner

Du kan skapa ett eget konto men i dagsläget fyller det ingen funktion. Du kan däremot använda dig av Adobe Digital Edition, Bluefire Reader och Adobe Readers egna verktyg för att skapa t.ex. bokmärken och anteckningar.

Övrigt

Om vi inte har tillgång till en bok kan man provläsa (“look inside”) de två första sidorna. Enda undantaget är om dokumentet i sig är mindre än två sidor, då finns ingen provläsningsfunktion. För anställda och studenter vid Högskolan i Borås går det att köpa loss en tryckt kopia av en e-bok som vi har via Springer. Det kallas då MyCopy och gäller vissa böcker. Inköp sker direkt via Springers webbsida till en kostnad av 24.99 EUR. Boken skickas hem utan portokostnad.

Hjälpsidor

Hjälpsidor finns att tillgå hos SpringerLink