2023-05-25 Människan sätts i centrum i digitala system för beslutsstöd Tekniska stödsystem som kan fatta komplicerade beslut är på frammarsch, men hittills har de främst utvecklats med betoning på maskiners kapacitet att fatta beslut utan mänsklig inblandning. I e...
2023-05-17 Högskolans expert säkerställer öppen forskning Gustaf Nelhans, universitetslektor vid Bibliotekshögskolan, har blivit invald som sakkunnig expert i Kungliga bibliotekets (KB) referensgrupp för arbetet med regeringsuppdraget att ta fram nationella...
2023-05-10 Text + Film Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin tror på smarta textilier Smarta textilier som kan övervaka bärarens hälsa och användas i hemmet har stor potential att komma till nytta för samhället. Det slår Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) fast, när de i d...
2023-05-04 Techarena Borås – nu med större muskler för mer innovation I veckan var det klang och jubel på Institutionen för informationsteknologi på Högskolan i Borås. Då stod det klart att både Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen beviljar medel under fyra...
2023-04-24 Professor med fokus på existentiella frågor i vårdande sammanhang Att drabbas av ohälsa kan påverka en människas hela existens och väcka frågor om tillvarons mening. Elisabeth Lindberg, ny professor i vårdvetenskap, drivs av att utveckla kunskap om...
29 maj måndag 14:00—15:30 BHS-seminariet - Information och medieteknologi i mekaniseringens tidevarv - Charlie Järpvall Information och medieteknologi i mekaniseringens tidevarv Med utgångspunkt i kontorshistoriens medietekniker- och praktiker årtiondena runt sekelskiftet 1900...
30 maj tisdag 13:30—15:30 FoUS-seminarium: Välfärdsteknik i äldreomsorgens vardag Hur ser medarbetare i den kommunala äldreomsorgen på välfärdsteknik? Vilka värden och förväntningar uttrycker medarbetarna när de talar om välfärdsteknik? Välkommen till ett seminarium där Doris...
1 juni torsdag 13:00—13:30 Spikning av avhandling Coralie Hellwig spikar sin avhandling " Engagement with Fungi-Based Food Recovery and Valorization of Resources for Food ". Alla välkomna!