Lärplattform – ditt digitala klassrum

Studenter i fåtöljer på campus

På Högskolan i Borås finns det just nu två olika lärplattformar:

  1. Canvas – den nya lärplattform som håller på att implementeras vid högskolan.
  2. PING PONG – den gamla lärplattformen som successivt fasas ut.

De allra flesta kurser har redan flyttats över till Canvas. Vårterminen 2022 ska de allra flesta kurser, med undantag för några få, vara aktiva i Canvas.

Under hösten kan du dock komma att ha vissa kurser i Canvas och andra i PING PONG. Det är din kursansvariga som meddelar dig vilken lärplattform som används för respektive kurs.

Kom igång med Canvas

Ett tips för att komma igång med Canvas är att titta på kursytan Canvas för studenter. Där hittar du tips på hur du kommer igång med lärplattformen och hur du till exempel lägger till en profilbild på dig själv.

Lättast hittar du till Canvas för studenter genom att logga in i Canvas och sen ange länken https://hb.instructure.com/enroll/NTGFHA Välj sedan att registrera dig på kursen, så får du kurskortet i din översikt.

Du kan också ladda ner och använda appen Canvas Student (observera att appen har vissa begränsningar gentemot när du använder lärplattformen via webbläsare).

Fakta: Införandet av den nya lärplattformen Canvas pågår sedan oktober 2020. Den gamla lärplattformen PING PONG stängs helt den 30 september 2022.

Läs mer

Mer information om Canvas

Tidigare studentnyhet: Ny lärplattform vid högskolan (8 december)