Borås med bland Sveriges topp 10 bästa studentstäder

Vy över Sandwalls plats i Borås

Tredje bäst i landet när det gäller praktikplatser, lätt att hitta boende nära högskolan, bra kommunikationer till storstadens utbud i Göteborg samt ett bra utbud av sport- och fritidsaktiviteter. Så beskriver Studentum Borås fördelar som studentstad.

Vi på högskolan kan räkna upp några anledningar till: Campus ligger unikt placerat mitt i centrum, det är inte bara en idrottsstad, utan också en kultur- och textilstad och så ligger Högskolan i Borås här – en av landets starkaste högskolor med över 60 utbildningsprogram på olika nivåer samt starka och framgångsrika utbildnings- och forskningsmiljöer.

Ärofylld plats

Borås kom på en ärofylld åttondeplats på 10 i topplistan. På första plats kom Lund och från Västra Götaland var även Göteborg med på plats nummer tre.

För att komma fram till vilka av Sveriges cirka 30 studentstäder som platsade på listan skickade Studentum ut en undersökning för att ta reda på vad som var viktigast vid valet av studieort. De svaren låg sedan till grund för parametrarna som skapade topplistan.

Läs mer

Om topplistan på Studentums webb

10 anledningar att söka Högskolan i Borås

 

Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.