Bild på cyklande kvinna i London

Praktik utomlands

När kan du göra praktik utomlands?

Möjlighet att göra praktik utomlands varierar mellan de olika utbildningsprogrammen:

Hitta praktikplats

Om du vill göra praktik utomlands får du själv ordna med praktikplatsen och ta kontakt med organisationen eller företaget där du vill praktisera. Du kan kontakta internationell koordinator eller utbildningsansvarig för att få tips på organisationer som tidigare studenter praktiserat på. Ofta är praktikplatserna obetalda, men du kan i många fall söka stipendier för dessa. I vissa fall kan du även söka studiemedel för praktiken, om den är en del av en kurs vid högskolan.

När högskolan blir kontaktad av organisationer och företag utomlands som söker praktikanter publiceras annonserna på våra sidor för jobb och karriär. Du hittar annonserna på högskolans sida här.

Erasmus Student Network (ESN), organisationen för Erasmusstudenter, har tagit fram en platsbank med praktikannonser. Du hittar webbsidan från Erasmus Student Network här.

Europeiska kommissionen har samlat information om studier och arbete (inklusive praktik) i EU-länderna. EU-kommissionens samlingssida finns här. 

Erasmus+ praktik

Som student vid Högskolan i Borås har du möjlighet att söka ett stipendium för praktik i Europa. Mer information om Erasmus+ praktikstipendium finns på högskolans sida här.