Jesper Johansson är i 30-årsålderna med mörkt hår uppsatt i en tofs

Jesper uppmuntrar fler till att satsa på programmering

– Jag älskar programmering och har gjort sedan jag var barn, berättar han.

Vad ger systemarkitekturutbildningen?

– Den är bred och ger en bra grund och förståelse för komplexiteten i programmering som du sedan alltid har med sig. Du får bra verktyg. Precis som de flesta andra, kände jag mig lite vilsen när jag var ny på jobbet, men tack vare utbildningen har jag alltid känt mig säker på mina kunskaper.

Hur ser behovet ut på din arbetsplats för dem som har en utbildning inom systemarkitektur?

– Vi anställer hela tiden. Företaget har varit i konstant tillväxt under min tid som anställd. Alla anställs först som mjukvaruutvecklare och får sedan möjlighet att utvecklas i den riktning som passar personen bäst. Det kan innebära att storleken på projekt ökar i takt med att erfarenheten växer, att få större del i kravställning och att kundkontakten ökar. Jag siktar nu på att få ansvar som mjukvaruarkitekt. Sedan håller jag i internutbildningar inom programmering, så möjligheterna att utvecklas är väldigt stora.

Vem skulle du rekommendera att gå denna utbildning?

– Jag vill uppmuntra alla som är intresserade av programmering att också utbilda sig för att i framtiden arbeta med utveckling i någon form. Det är bra med tidigare erfarenhet, men är du tillräckligt intresserad så klarar du utbildningen utan problem.

Läs mer om Systemarkitekturutbildning med inriktning mot programutveckling, 180 hp

Publicerades: 28 november 2022
Text och bild: Ulrika Emtervall