Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Utbildning

Textilhögskolan har intagit en självklar position bland Sveriges textila utbildningar. Var med och skapa framtidens svenska textila under!

Textilbranschen är ett av de hetaste yrkesområdena i dag. Nya material och smarta textilier bereder väg för nya områden som traditionellt inte förväntas vara något för textilbranschen, exempelvis stickade blodådror och underlag för motorvägar. 

Därför är också behovet av duktiga och kreativa människor stort. Textilhögskolan är ett självklart val för många som vill satsa på en framtid inom det textila området. Här har du som student tillgång till en maskinpark utöver det vanliga, liksom specialanpassad laboratorium och verkstäder, ateljéer, sysalar och datasalar.

Textilhögskolan har genom sitt breda utbud av utbildningar kunnat bygga upp en unik kombination av olika kompetenser inom hela textilområdet, alltifrån design och teknik till produktion, ekonomi och marknadsföring. Vi är den enda högskola i Sverige med inriktning textil och mode som har examenstillstånd på samtliga nivåer inklusive forskarexamen i konstnärligt arbete.