FBD_BModel

Fashion Big Data Business Model (FBD_BModel)

Fashion Big Data Business Model (FBD_BModel)

Syftet med projektet är att skapa en digital plattform med databaserade tjänster för att möjliggöra tillverkning i liten skala. Det ska gå att ta fram små serier med innovativa, högkvalitativa mode- och funktionskläder via en datadriven försörjningskedja i EU för att möta konsumentens personliga behov när det gäller mode och funktionell prestanda.

Genom att implementera, integrera, förbättra och anpassa ett antal redan utvecklade teknologier kommer plattformen att stödja utvecklingen av en hållbar och kunskapsbaserad affärsmodell.

Plattformen kommer att testas genom att tillverka anpassade produkter i små serier till exempel: skräddarsydda skjortor, funktionella sportplagg, tekniska underkläder (t.ex. snabbtorkande underkläder som används vid idrott) samt funktionella accessoarer.

I projektet deltar 11 parter från Europa varav fyra är lärosäten. Textilhögskolan är den enda svenska parten och ansvarar för den del i projektet som rör utvecklingen av försörjningskedjan och produktionsledningssystemen.

Projektet finansieras av EU:s ramprogram Horizon2020 och pågår fram till hösten 2020.