Öppettider och lånetider under sommaren

Under sommaren varierar bibliotekets öppettider mellan veckorna. Samtliga öppettider för sommarens alla veckor hittar du här:

Stängt bibliotek

Under tre veckor har biblioteket stängt för besökare. Under perioden då det är stängt går det att komma åt och använda elektroniska resurser via webbsidan. Det går även att kontakta biblioteket via e-post under de stängda veckorna.

Sommarlån

Under sommaren införs sommarlån på biblioteket. Det innebär att alla böcker som lånas under juni, juli och augusti får en lånetid som sträcker sig över hela sommaren, återlämningsdatum blir tidigast den 1 september. Du kan därmed vara trygg i att inte behöva återlämna någon bok mitt i sommaren.

Vill du ändå återlämna böcker går det att göra dygnet runt, om du är knuten till högskolan och har ett passerkort som tillåter dig att komma in i byggnaden. Återlämningsapparaten tar emot böcker även när biblioteket är stängt. Är du inte knuten till högskolan kan du återlämna böcker under bibliotekets öppettider.

Fjärrlån

Fjärrlån fungerar som vanligt under sommaren, med undantag av att vi kommer att ha begränsad service. Andra bibliotek kan ha sommarstängt vilket kan göra det svårare för oss att beställa böcker ifrån dem.

Sommarlån (som beskrivits ovan) gäller inte på fjärrlånade böcker. Det innebär att fjärrlånade böcker kan komma att krävas tillbaka under sommaren. Om biblioteket som vi har lånat boken ifrån kräver tillbaks den måste du omgående lämna tillbaks den till oss.


Tillbaka till biblioteket.