Hej och välkommen till IT-ingenjörsprogrammet vid Högskolan i Borås!
Vi hälsar dig välkommen till tre spännande och lärorika år som förbereder dig för ett intressant och utvecklande yrke inom IT. Utbildningen är både teoretisk, där du tillägnar dig ett akademiskt förhållningssätt, och praktisk, där du omsätter teoretiska kunskaper i praktiskt handhavande. Första året läser du kurser för att få en naturvetenskaplig grund parallellt med programspecifika kurser inom IT, som programmering, hur en IT-miljö är uppbyggd och om cybersäkerhet. För att dina studier skall gå bra, tänk på att du är heltidsstudent och förväntas studera ca 40 timmar per vecka. Cirka hälften av tiden består av föreläsningar, övningar och laborationer, övrig tid är förberedelser och självstudier.
För att vara väl förberedd inför studierna i höst är det bra att fräscha upp sina matematikkunskaper. Ett sätt att förbereda sig är att följa distanskursen Preparandkurs i matematik.
Vi lärare inom programmet ser fram emot en gemensam resa som inte bara är ämnad att utveckla dina professionella färdigheter utan också få dig att växa som person.
Vi ses den 3 september kl. 10:15 i sal M401! Se karta.
Håkan Romeborn & Markus Södergren
Programansvariga
Utbildningsstart
Terminen startar den 2 september (men tjuvstartar redan den 26:te augusti med preppveckan och Studentkårens inspark)
Undervisningen startar den 3 september kl. 10:15 i sal M401 med programintroduktion och introduktion i kursen Datorteknik. Introduktion till kursen Matematisk analys 1 sker onsdagen den 4 september klockan 10.15. För sal och fortsatt schema se Schema för IT-ingenjörsutbildningen. Eftersom ändringar kan ske med kort varsel är det bra att ha som vana att kontrollera schemat regelbundet.
Mer information om kurser och innehåll finns i Högskolans läroplattform Canvas. Länk till Canvas och övriga system finns på: www.hb.se/student
Registrera dig och skapa studentkonto
Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.
När du registrerar dig på ett program eller kurs innebär det att du bekräftar din plats och har bestämt dig för att studera. Information skickas till CSN så att studiemedel kan betalas ut.
Du måste vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att resultat ska kunna rapporteras in från tentamen, laborationer eller andra studieprestationer.
Samtidigt som du registrerar dig skapar du ditt studentkonto. Med studentkontot får du tillgång till de system du behöver för dina studier, exempelvis lärplattformen. Du får också tillgång till en studentmejl.
Följ instruktionerna om hur du registrerar dig och skapar ditt studentkonto
Så här hittar du ditt schema
Schema i KronoX
Ditt schema inklusive hänvisning till plats för träffar hittar du i det digitala schemaverktyget KronoX. Notera gärna att ändringar i schemat kan ske med kort varsel. Ha därför som vana att kontrollera schemat i KronoX regelbundet.
Lärplattformen Canvas
På webbsidan Ny student hittar du mycket bra information, bland annat om lärplattformen, Canvas, som du får tillgång till efter att du registrerat dig och skapat ditt studentkonto. Det är på lärplattformen vi lägger upp information om kurserna och där en hel del kommunikation mellan lärare och studenter samt mellan studenter sker.
Läs mer på Ny student
Inspark och preppvecka
Varje termin inleds med en inspark. Det är Studentkåren i Borås som ansvarar för de aktiviteter som ordnas.
Läs mer på studentkårens webb
Veckan innan utbildningarna drar i gång erbjuder högskolan ett antal informationspass som är bra för dig som är ny student att ta del av. Det kan finnas många frågor och funderingar inför terminsstart och här har du möjlighet att få svar på dina frågor och känna dig reda inför starten på dina studier.
Läs mer om preppveckan
Frågor
Om du har frågor som rör din utbildning så kan du kontakta vår administration.
Vi har telefontid måndag–fredag, kl. 10:00-12:00. Du kan även kontakta oss via e-post. För att vi ska kunna hjälpa till så snabbt som möjligt är det viktigt att du i ämnesraden skriver vilken utbildning eller kurs du ska läsa.
Utbildning inom textil, teknik och ekonomi (A1)