Byggingenjör

För en spännande framtid med många utmaningar

Byggingenjör

180 hp
HöstTermin 2024
Heltid 100%, Dag
Borås

HöstTermin 2023
Heltid 100%, Dag
Borås

Som byggingenjör kan du arbeta på ett konstruktionskontor och ta fram bygghandlingar eller i produktionen i ett entreprenadföretag. Du kan arbeta med hus eller industribyggnader eller varför inte gator, vägar och VA-anläggningar (vatten och avlopp)? Eller kanske är du intresserad av ekonomi och projektledning och vill arbeta med förvaltning av bostäder och lokaler? Oavsett vad du väljer har du en intressant yrkeskarriär framför dig.

Första året studerar du huvudsakligen kurser som ger en naturvetenskaplig grund, vilken är nödvändig för nästföljande års studier. Andra året är största delen tekniska baskurser inom byggteknik. Tredje året är specialiserat och med omfattande projektinslag. Genom ett samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen har du under utbildningen även möjlighet att genomföra praktik på ett byggföretag. Praktiken genomförs under sex månader. Under denna period gör du ett studieuppehåll. Efter praktiken återupptar du dina studier.

Undervisningen består i huvudsak av föreläsningar, ofta i kombination med räkneövningar samt självständigt arbete som konstruktions- och övningsuppgifter, laborationer, studiebesök och projektarbeten.

Lärarna täcker ett brett kompetensområde. I grundläggande ämnen möter du personer med expertkompetens inom respektive område, men som samtidigt har stor pedagogisk skicklighet. I de praktiska ämnena får du även till stor del möta yrkesverksamma ingenjörer.

Studier eller praktik utomlands
Möjlighet att ansöka om Erasmus praktik-stipendium.

Kontakt

Utbildningen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi.
Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a1@hb.se.
Telefon: 033-435 4011 - (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00).

För frågor om antagning, kontakta Antagningen.
För övriga frågor, kontakta Studentexpeditionen.