Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Nyanställd

Välkommen som medarbetare på Högskolan i Borås! Vi hoppas att du känner dig varmt välkommen till din nya arbetsplats. Du har nu kommit till en högskola i framkant, en högskola som strävar efter att bli det tredje universitet i Västsverige, och som satsar på sina studenter och medarbetare.

Här har du möjlighet att vidga dina vyer, skapa nya kontakter och bidra till att utveckla ett redan framstående lärosäte. Oavsett organisatorisk tillhörighet så ska du känna att du har möjlighet att påverka och bidra till hela högskolans utveckling. Vi arbetar för att vara en nära högskola, oavsett om det gäller mellan studenter och lärare, kollegor emellan eller mellan ledning och medarbetare. Tillsammans kan vi utmana och utveckla det vi gör och därigenom nå resultat.

För oss på Högskolan i Borås är det viktigt att våra studenters utbildning ger en akademisk grund samtidigt som utbildningen leder till jobb. Vi utgår från en tanke där teori och praktik är två sammanflätade perspektiv som berikar varandra – Vetenskap för profession helt enkelt. Med detta som utgångspunkt arbetar vi mot målet att bli det tredje universitetet i Västsverige. Läs gärna mer om våra mål och visioner.  

Som nyanställd finns det ofta många frågor och funderingar kring hur allt fungerar och vem man vänder sig till om vad. Vi hoppas att du känner att du har möjlighet att få hjälp av kollegor i detta inledningsskede, och tveka inte att fråga en kollega eller chef om det är något du funderar över.

Återigen, varmt välkommen till oss!