Textilhögskolan

Kreativitet, kunskap och innovation

En komplett akademisk miljö med utbildning från grundnivå till forskarnivå inom såväl konstnärlig textil- och modedesign som inom teknik, ekonomi och management.

Upptäck Textilhögskolan

Textilhögskolan

Aktuellt

Textilhögskolan

Topp 8 i världen!

Textilhögskolan är nummer åtta på CEOWORLD-magazines lista över de bästa modeskolorna i världen för 2023 och tredje bäst i Europa!

Upptäck Textilhögskolan!

Textilindustrin kraftsamlade för cirkulär omställning på internationell konferens i Borås

Nytänkande, samarbete och – tålamod! Den internationella konferensen ”Leading the Transition to a Circular Textile & Fashion Industry” satte agendan för den fortsatta resan mot en cirkulär textilindustri.

Kelly Konings vinnare av H&M och ELLE circular fashion award

För andra året i rad är det en student från Textilhögskolan som H&M & ELLE Circular fashion award som i år delas ut i samarbete med Textile Fashion Center. Kelly Konings tilldelades priset för sitt initiativ och master-projekt ”New Textile Culture - 3D weaving local solutions”.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien tror på smarta textilier

Smarta textilier som kan övervaka bärarens hälsa och användas i hemmet har stor potential att komma till nytta för samhället. Det slår Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) fast, när de i dag publicerar den så kallade 100-listan.

Se bilderna från årets akademiska högtid

I fredags firade högskolan med pompa och ståt! I år promoverades 13 doktorer och två hedersdoktorer, en professor installerades. Under ceremonin uppmärksammades även docenter som docentprövats vid högskolan mellan 1 februari 2022–31 januari 2023.

Återälska kläderna – högskolan på ELLE-galan!

Hållbarhet och remake var i fokus när priset Circular Fashion Award delades ut på ELLE-galan 2023. H&M & ELLE Circular Fashion Award delas ut till en idé, initiativ, innovation eller affärsmodell som kan bidra till en mer cirkulär modeframtid.

Funktionella textiler – ett alternativ till antibiotika

Tuser Biswas forskar för att utveckla moderna medicinska textilier som är bra för både miljö och människors hälsa. Textilier med antimikrobiella egenskaper skulle kunna minska användningen av antibiotika.