Textilhögskolan

Kreativitet, kunskap och innovation

En komplett akademisk miljö med utbildning från grundnivå till forskarnivå inom såväl konstnärlig textil- och modedesign som inom teknik, ekonomi och management.

Upptäck Textilhögskolan

Textilhögskolan

Aktuellt

Textilhögskolan

Topp 8 i världen!

Textilhögskolan är nummer åtta på CEOWORLD-magazines lista över de bästa modeskolorna i världen för 2023 och tredje bäst i Europa!

Upptäck Textilhögskolan!

FN tar in svensk expertis kring internationell textil handel och produktion

När grannländer till EU förbereds för att bli handelspartners är Textilhögskolan, Högskolan i Borås, ett stöd i processen. Rudrajeet Pal, professor i textilt management vid Textilhögskolan, har anlitats som expert i två internationella projekt om textil handel och produktion.

Öppet seminarium om den svenska modeindustrins historia

Det fanns en tid när över 700 fabriker sydde kläder i Sverige. Välkommen att lära dig mer om tiden innan produktionen flyttade utomlands och få en guidad tur på Textilmuseet!

Hon får stipendium för forskning om returer inom e-handeln

Anna-Maria Petisme har tilldelats Handelsrådets doktorandstipendium 2023. Hon är doktorand vid forskarskolan Industrial Graduate School in Digital Retailing (INSiDR), vars syfte är att öka kunskap och kompetens inom svensk detaljhandel.

Alice Bah Kunhke, who represents the Green Party in the European Parliament visited the Swedish School of Textiles

Alice Bah Kuhnke hyllade högskolans textila spets

EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke besökte nyligen Textilhögskolan och Science Park Borås för att diskutera omställningen till en mer hållbar modeindustri.

Textilhögskolan imponerade på Stockholm Trade Week

Förra veckan visade Textilhögskolans modedesignstudenter upp sina examenskollektioner på Stockholm Trade Week. Det bjöds på en imponerande kollektion som kombinerade innovativa material, extravaganta siluetter och kreativa mönster.

Banbrytande blå innovation i stort EU-miljonprojekt

Science Park Borås, Smart Textiles och Textilhögskolan satsar på alger! Det stora forskningsprojektet LOCALITY – ett prestigefyllt EU-uppdrag med finansiering på närmare 100 miljoner kronor – ska gå till botten med havets cirkulära potential.