Textilhögskolan

Exit 2024: Utställning på Textilmuseet

Avgångsstudenterna i textildesign visar upp sina examensarbeten under en utställning på Textilmuseet. Invigning 31 maj 2024.

Läs mer om utställningen
Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är Textilhögskolan

Där kreativitet och kunskap möts

Textilhögskolan har anor från 1866. Vi förvaltar ett arv från textilindustrin och täcker hela den textila värdekedjan från minsta fiber till återvunnet och omskapat plagg. Visste du att Textilhögskolan rankas som den nionde bästa modeskolan i världen?

Våra forsknings- och utbildningsområden

Studenter i textilteknologi testar virtuellt labbarbete för första gången

Kan VR (Virtual Reality) vara ett bra verktyg för att antingen ersätta eller komplettera labbarbete inom textilteknologi? Detta ska högskolans forskare ta reda på med hjälp av studenter från Textilhögskolan vid Högskolan i Borås.

Internationell designkonferens satte ljus på konstnärlig forskning

Nyligen genomfördes konferensen Dialogical bodies på Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås. En interaktiv konferens med fokus på konstnärlig forskning.

Satsning på tekniska textilier – Textilhögskolan startar nytt program i höst

I höst startar utbildningsprogrammet Textil produktion och innovation vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås. Den nya utbildningen skapades då det finns ett behov både från industri och forskning att stärka tekniska textilier med hjälp av innovativa tänkare och teknologer.

Högskolans unika profiler visades för utbildningsministern

Det var en imponerad utbildningsminister som under förmiddagen besökte Högskolan i Borås. Vid besöket fick ministern ta del av verksamheten inom framför allt Bibliotekshögskolan och Textilhögskolan.

Xianyi Zeng: Jag vill förändra hela textilindustrin i Europa

Hans främsta forskningsområde var från början automation och dataanalys, men senare övergick han till att intressera sig för artificiell intelligens. Nu vill han främja hållbarhet och digitalisering i den europeiska textilindustrin. Möt högskolan nya hedersdoktor Xianyi Zeng.