Textilhögskolan

Kreativitet, kunskap och innovation

En komplett akademisk miljö med utbildning från grundnivå till forskarnivå inom såväl konstnärlig textil- och modedesign som inom teknik, ekonomi och management.

Upptäck Textilhögskolan

Textilhögskolan

Aktuellt

Textilhögskolan

Topp 8 i världen!

Textilhögskolan är nummer åtta på CEOWORLD-magazines lista över de bästa modeskolorna i världen för 2023 och tredje bäst i Europa!

Upptäck Textilhögskolan!

Internationellt kunskapsutbyte viktigt för textilindustrin

Efter ett framgångsrikt utbyte av studenter och personal mellan Högskolan i Borås och Tiangong University är det nu dags för personal från Textilhögskolan att vidareutveckla samarbetet genom ett nyligen genomfört besök vid det kinesiska lärosätet.

Albanska textilexperter inspireras av besök på Textilhögskolan

Expertis inom den albanska textilsektorn har fått möjlighet att lära sig av svenska kollegor vid Textilhögskolan. Besöket var resultatet av ett önskemål från UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) vilket är FN:s organisation för industriell utveckling som arbetar för att främja hållbar industriell utveckling i utvecklingsländer.

Textilindustrin kraftsamlade för cirkulär omställning på internationell konferens i Borås

Nytänkande, samarbete och – tålamod! Den internationella konferensen ”Leading the Transition to a Circular Textile & Fashion Industry” satte agendan för den fortsatta resan mot en cirkulär textilindustri.

Kelly Konings vinnare av H&M och ELLE circular fashion award

För andra året i rad är det en student från Textilhögskolan som H&M & ELLE Circular fashion award som i år delas ut i samarbete med Textile Fashion Center. Kelly Konings tilldelades priset för sitt initiativ och master-projekt ”New Textile Culture - 3D weaving local solutions”.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien tror på smarta textilier

Smarta textilier som kan övervaka bärarens hälsa och användas i hemmet har stor potential att komma till nytta för samhället. Det slår Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) fast, när de i dag publicerar den så kallade 100-listan.

Se bilderna från årets akademiska högtid

I fredags firade högskolan med pompa och ståt! I år promoverades 13 doktorer och två hedersdoktorer, en professor installerades. Under ceremonin uppmärksammades även docenter som docentprövats vid högskolan mellan 1 februari 2022–31 januari 2023.