Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är Textilhögskolan

Där kreativitet och kunskap möts

Textilhögskolan har anor från 1866. Vi förvaltar ett arv från textilindustrin och täcker hela den textila värdekedjan från minsta fiber till återvunnet och omskapat plagg. Visste du att Textilhögskolan rankas som den åttonde bästa modeskolan i världen?

Textilhögskolan

Anmälan till mode- och textildesignutbildningar

Nu är anmälan öppen till våra mode- och textildesignutbildningar. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs om hur ansökningsprocessen går till

Våra forsknings- och utbildningsområden

Studenter visade pågående arbeten på möbelmässa

Stockholm Furniture Fair 2024 har nyligen gått av stapeln. På plats var studenter som läser sista året på kandidat- samt masterprogrammet i textildesign. En av deltagarna var studenten Alba Caruso, som berättar mer om upplevelsen.

Science Park Borås inspirerade för framtidens mode

Vad är utmaningarna för framtidens mode och går det att närma sig en cirkulär värdekedja? Science Park Borås delade med sig av kunskaper och goda exempel under Berlin Fashion Week för att inspirera företag och designers att delta i omställningen av modeindustrin.

Öppet hus lockade många textilintresserade

Lördagen 27 januari öppnade vi dörrarna för alla som drömmer om en framtid inom textil och mode. Textilhögskolans lokaler fylldes av intresserade besökare från hela världen som fick ta del av presentationer om våra utbildningar inom textilteknologi, textilt management och textil- och modedesign.

Cirkulär designguide ska stärka användandet av svensk ull

Rätt använd är svensk ullfiber ett naturligt och hållbart alternativ – men i dag slängs mer än hälften av den ull som produceras i Sverige. Nu lanserar samarbetsprojektet The Swedish Wool Initiative en cirkulär designguide, framtagen av Science Park Borås, som ska hjälpa företag som vill använda svensk ull på ett hållbart och cirkulärt sätt.

Textilhögskolan blir värd för Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap

Professor Amit Rawal, från Indian Institute of Technology Delhi, blir den tjugonionde innehavaren av professuren. Utmärkelsen innebär att han ska tillbringa 12 månader vid högskolan för samarbete inom forskning och utbildning med fokus på digitalisering och modellering för att få ökad kunskap om mikroplaster och textilier.