NYHET

Exit 2024: Modevisningen i bilder

Se bilder från våra avgångsstudenters examenskollektioner!

Läs mer om modevisningen här
Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är Textilhögskolan

Där kreativitet och kunskap möts

Textilhögskolan har anor från 1866. Vi förvaltar ett arv från textilindustrin och täcker hela den textila värdekedjan från minsta fiber till återvunnet och omskapat plagg. Visste du att Textilhögskolan rankas som den nionde bästa modeskolan i världen?

Våra forsknings- och utbildningsområden

Avgångsstudenter ställer ut nytänkande textildesign på Textilmuseet

Under Exit 2024 var det vernissage, då visade avgångsstudenterna inom Textildesign sina examensarbeten. Nu finns möjlighet för alla att se verken på Textilmuseet.

Ny avhandling bidrar med kunskap om cirkulära affärsmodeller

Cirkulära affärsmodeller framhålls ofta som lösningen på en ohållbar modeindustri. En viktig nöt att knäcka är hur dessa affärer kan skalas upp – något som inte minst kräver mod. Emelie Hultbergs doktorsavhandling bidrar med klarhet i en komplex fråga.

Exit 2024: Modevisningen i bilder

Musiken pulserar i Borås Kongress. Det är fullsatt. Publiken sitter mittemot varandra i en fyrkant så att det bildas en gång mellan dem. Där kommer snart modellerna ut klädda i avgångsstudenternas examenskollektioner – ingen kollektion den andra lik.

Unikt samarbete mellan FN och Textilhögskolan

Från Dior till Borås. Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås, ska som första lärosäte någonsin designa och utveckla en ny generation guidekläder till Förenta Nationernas (FN:s) högkvarter. Ett tjugotal designstudenter arbetar nu med att utveckla och designa en kollektion präglad av hållbarhet, hög modegrad och nytänkande.

Studenter i textilteknologi testar virtuellt labbarbete för första gången

Kan VR (Virtual Reality) vara ett bra verktyg för att antingen ersätta eller komplettera labbarbete inom textilteknologi? Detta ska högskolans forskare ta reda på med hjälp av studenter från Textilhögskolan vid Högskolan i Borås.