Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Save the date: 27 januari 2024

Öppet hus

Drömmer du om en framtid inom textil och mode? Vi öppnar dörrarna till vår verksamhet och du kan träffa studenter, gå guidade rundturer i labben och få information om våra utbildningar. Det finns också möjlighet att lyssna på ett panelsamtal om karriärmöjligheter i textilbranschen. Hoppas vi ses!

Håll dig uppdaterad på sidan för Öppet hus

Textilhögskolan

Topp 8 i världen!

Textilhögskolan är nummer åtta på CEOWORLD-magazines lista över de bästa modeskolorna i världen för 2023 och tredje bäst i Europa!

Om rankingen

Våra forsknings- och utbildningsområden

En inspirerande berättelse om framgångsrikt samarbete mellan student och näringsliv

I en fristående kurs möts studenten Stina och produktutvecklaren Joel, båda med olika motiv för att komplettera sina kunskaper. När Joel granskar Stinas studentarbete upptäcker han en kompetens som företaget behöver, vilket öppnar dörrarna för ett spännande gemensamt examensarbete. Stina berättar mer om mötet:

Remakade operakostymer ställs ut på Textilmuseet

Under sommaren 2023 skapade studenter från Textilhögskolan unika plagg med kostymer från Kungliga Operan som material. Studenterna handleddes av designern Louise Xin.

Visionär modevisning del av jubileum i Indien

Indiens och Sveriges diplomatiska relationer fyller 75 år. I samband med jubileet ville den svenska ambassaden i Indien lyfta det ömsesidiga intresset för hållbart mode. Textilhögskolan med Science Park Borås var inbjudna att presentera och visa unika och banbrytande exempel på hållbart mode och smarta textilier.

Kreativa dagar på internationellt bootcamp

25 studenter från fyra länder har varit på en veckas bootcamp på Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås. Fokus har varit på innovativa, smarta textilier och entreprenörskap. Resultatet: succé!

Så kan textildagar i Borås förbättra industrin

Med ett samlat fokus på textil- och modebranschens framtid och affärsmöjligheter gick Borås Textile Days 2023 av stapeln. Högskolans medarbetare var på plats i allt från forskningsföreläsningar, paneldebatter och att sprida kunskap om möjligheterna till livslångt lärande.