Var med och utveckla
ett hållbart samhälle

Kemiingenjör - tillämpad bioteknik

Hus
Borås
kalender
180 högskolepoäng
Tid
Heltid 100%, Dag
Moln
Höst 2023
Utropstecken
Sista anmälningsdag
2023-04-17
Anmälningsinformation

För dig som kemiingenjör finns det många spännande arbetsuppgifter inom bland annat bioteknik-, material-, livsmedel-, processindustrin samt inom miljö- och forskningsområdet. I ditt framtida yrke kan du ha en arbetsledande roll, arbeta med projektledning eller delta i utvecklingen av nya produkter och analysmetoder.

I utbildningen utvecklar du dina praktiska och teoretiska kunskaper. Redan i första kursen introduceras du i bioteknikens värld. Och under det första året lär du dig grunderna i kemi, matematik samt grundläggande kurser i energiteknik. Under det andra året fördjupar du dina kunskaper inom kemi, kemiteknik och bioteknik.

Tredje året läser du spetskurser varav flera är i projektform. Genom studiebesök på exempelvis energiföretag, reningsverk och forskningsinstitut, får du komma i kontakt med ditt framtida yrke och träffa yrkesverksamma ingenjörer. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som genomförs ute på företag eller kopplat till pågående forskningsprojekt.

Eftersom du också får en examen som är internationellt gångbar har du även möjlighet att arbeta utomlands. Eller varför inte läsa vidare på avancerad nivå och satsa på en forskarkarriär? Oavsett vad du väljer blir du en pionjär inom biotekniken och en efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden.

Utlandsstudier

Under vårterminen i årskurs tre har du möjlighet att studera utomlands. Du har möjlighet att:
• ansöka om Erasmus praktik-stipendium
• ansöka om stipendium för Erasmus utbytesstudier på något av våra partneruniversitet inom EU
• ansöka om utbytesstudier på våra partneruniversitet utanför EU

Arbetsmarknad

Som utexaminerad kemiingenjör kan du arbeta som projektledare eller ha en arbetsledande roll. För den utåtriktade kan försäljning eller tekniskt säljstöd vara en karriärväg. Du kan också arbeta som driftsingenjör, till exempel på en biogasanläggning, och då ansvara för att produktionen fungerar som den ska. Många kemiingenjörer arbetar också som laboratorieingenjörer på analysföretag eller som processingenjörer exempelvis på vattenreningsverk.

Hus
Borås
kalender
180 högskolepoäng
Tid
Heltid 100%, Dag
Moln
Höst 2023
Utropstecken
Sista anmälningsdag
2023-04-17
Anmälningsinformation
Kontakt

Utbildningen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi.
För utbildningsspecifika frågor, kontakta akademin via:
E-post: a1@hb.se.
Telefon: 033-435 4011 - telefontid varje vardag kl 10:00-12:00.