Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Kontakta oss

Högskolan i Borås har kompetens inom ett flertal områden, och kan hjälpa dig och din verksamhet att utvecklas.

Nedan hittar du vilka kompetensområden vi kan ge utbildning inom. Är det något du saknar eller vet du att ni behöver en uppdragsutbildning inom något specifikt område? Tveka inte att ta kontakt med någon av kontaktpersonerna för respektive område.

Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom textilområdet (inom design, management och teknologi), ingenjörsvetenskap, resursåtervinning, industriell ekonomi, handel och företagsekonomi.

Kontaktperson gällande uppdragsutbildning inom akademins kompetensområden är Ragne Emardson.

Här finns Centrum för Hållbar Samhällsbyggnad (CHSB) och Swedish Institute for Innovative Retail (SIIR)/Handelslabbet .

I akademin ingår också Textilhögskolan. 

Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd bedrivs utbildning och forskning inom vårdvetenskap, vård- och omsorgsadministration, arbetsvetenskap och offentlig förvaltning.

Kontaktperson gällande uppdragsutbildning inom akademins kompetensområden är Eva-Lotta Andersson Lidén.

Här finns FoU Sjuhärad Välfärd, CAV- Centrum för arbetsliv och vetenskap, CVS – Centrum för välfärdstudier och PreHospen – Centrum för prehospital forskning

Vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT bedrivs utbildning och forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap, informatik och pedagogik.

Kontaktpersoner för kompetensutveckling och uppdragsutbildningar inom akademins kompetensområden är:

Här finns Centrum för kulturpolitisk forskning (KPC) och Regionalt utvecklings Centrum (RuC).

I akademin ingår också Bibliotekshögskolan

Vill du ha en utbildning som inte listas inom områdena ovan så kan du komma i kontakt med oss via formuläret Förfrågningar.

Vet du inte riktigt var du ska börja eller har du en allmän förfrågan är du välkommen att kontakta högskolans uppdragssamordnare Carina Théen.