Mohammad Neaz Morshed

Akademin för textil, teknik och ekonomi (inklusive Textilhögskolan)

Sektionen för textilteknologi

Telefonnummer: 033-435 4804

Mobilnummer: 0790-981035

E-post: mohammad_neaz.morshed@hb.se

Rumsnummer: s457

Signatur: MOMO

Mohammad Neaz Morshed arbetar som doktorand vid Textilhögskolan sedan mars 2019. Han deltar i programmet sustainable management and design for textiles (SMDTex) (om hållbar hantering och design för textilier) i samarbete med Europeiska kommissionens Erasmus Mundus, Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles (ENSAIT) / GEMTEX Laboratory, Frankrike och Soochow University, Kina.

Som en del av SMDText arbetade han för ENSAIT/GEMTEX från september 2017 till februari 2019. Han har en magisterexamen inom textilvetenskap och teknik från Wuhan Textile University, Kina och en kandidatexamen i textilteknik från Southeast University, Bangladesh. Morshed är vinnaren av en tävling inom flerskikt bland textil-, mode- och kläderingenjörsstudenter i Bangladesh och är också belönad som framstående internationell student vid Wuhan Textile University, för att nämna några av utmärkelserna.

 

Hans huvudområde är ytskikt och funktion för fibrösa material vid tillverkning av multifunktionella och smarta textilier (t.ex. fibrösa katalysatorer för vattenavgiftning, UV-blockerande textilier och biomimetiska textilier), med fokus på miljövänliga och resurseffektiva metoder.