Världsledande forskning

Gammalt bröd blir ny textil

Inom Resursåtervinning är målet att minska avfall samt förädla och utveckla nya funktionella material och tillvarata energi ur restprodukter.

Upptäck Swedish Centre for Resource Recovery
Utbildning

Inspirationsveckan

Välkommen till en vecka full av inspiration på Sveriges största högskola. Under veckan bjuder vi dig på presentationer av bland annat tidigare studenter, montrar med praktiska moment från utbildningarna och information om spännande karriärval.

Läs mer och anmäl dig
Våra prioriterade forskningsområden

Forskning som gör skillnad

Resursåtervinning

Den flervetenskapliga forskningsmiljön Swedish Centre for Resource Recovery (SCRR) inom området Resursåtervinning bedriver världsledande forskning, utbildning och innovation. Vi förbättrar och utvecklar nya metoder för materialåtervinning och för förädling av restprodukter till energi, material, foder och även mat.

Läs mer om Resursåtervinning
18 300

Kritiska tänkare

67

Utbildnings­program

820

Medarbetare

6

Prioriterade forsknings­områden

De utnämns till hedersdoktorer vid Högskolan i Borås

Nu är det klart vilka som äras med titeln hedersdoktor: Före detta statsministern Ingvar Carlsson, entreprenören och investeraren Staffan Hillberg samt professor Xianyi Zeng vid ENSAIT, Universitetet i Lille.

Illustration av en kvinna med sydväst och människor i bakgrunden

Nominera en chef till SydVästenpriset 2024

Vilken chef ska få årets SydVästenpris för ett hållbart ledarskap? Nu har du chansen att nominera en chef som bidragit med något unikt för att utveckla hälso- och sjukvård/omsorg eller socialtjänst! Skicka in din nominering senast 10 april.

Arkitektur och kriminologi – tur och retur

Charlotta Thodelius är forskargruppsledare för Polisiära studier och kriminolog men är disputerad inom arkitektur. Hur hänger det ihop?

Byggstudenter hackade för hållbart byggande

Förra veckan deltog studenter från högskolans byggutbildningar i "Hackathon för hållbart byggande". Evenemanget, som var en del av Borås Stads ambitiösa satsning "Klimatneutrala Borås 2030", samlade studenter och elever från tre skolor i Borås för att gemensamt utforska utmaningar relaterade till hållbart byggande.

AI på jobbet – arbetsmiljön i fokus för nytt projekt

AI blir ett allt vanligare verktyg på många jobb, men kunskapen om hur det påverkar arbetsmiljön saknas. Nu undersöker IT-forskare tillsammans med näringslivet vilket stöd som behövs för att ta tillvara medarbetarnas förmågor och den digitala teknikens styrkor.

Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är vi

En högskola med framtiden i sikte

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!