PROGRAM

Nytt program för dig intresserad av teknik och textil

I höst startar vi ett nytt internationellt program för dig som vill lära dig mer om tekniska textilier, innovativa produkter och specialisera dig på innovation antingen inom material eller produkter.

Läs mer om programmet Textil produktion och innovation
Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är Textilhögskolan

Där kreativitet och kunskap möts

Textilhögskolan har anor från 1866. Vi förvaltar ett arv från textilindustrin och täcker hela den textila värdekedjan från minsta fiber till återvunnet och omskapat plagg. Visste du att Textilhögskolan rankas som den nionde bästa modeskolan i världen?

Våra forsknings- och utbildningsområden

Xianyi Zeng: Jag vill förändra hela textilindustrin i Europa

Hans främsta forskningsområde var från början automation och dataanalys, men senare övergick han till att intressera sig för artificiell intelligens. Nu vill han främja hållbarhet och digitalisering i den europeiska textilindustrin. Möt högskolan nya hedersdoktor Xianyi Zeng.

Högskolan ökar med hela 33,4% – nästan 8000 fler sökande

Högskolan i Borås ökar mest av de större lärosätena i landet. Ett större och bredare utbildningsutbud gör att många söker sig till högskolan i höst.

Nordiskt samarbete kring cirkulär innovation med fokus på arbetskläder

Nu inleds ett nordiskt interregionalt samarbete för att visa producenter av arbetskläder hur de kan förbereda sig och anpassa sin produktion till EU:s kommande regler kring cirkulär ekonomi.

Ny avhandling undersöker alternativa sätt att se på en kropp i modedesign

Kan en kropp vara en stol, en vägskylt eller kanske en glass? Faseeh Saleem har nyligen doktorerat och i sina studier utmanar han konventionella designprocesser och lyfter fram nya idéer kring vad en kropp är. En ny konstnärlig avhandling vid Textilhögskolan är därmed klar, och den visar en alternativ väg där konst och mode möts.

Nytt utbytesavtal med möjliggör student- och lärarutbyten med Indien

Högskolan i Borås och National Institute of Fashion Technology (NIFT) i Indien har ingått ett utbytesavtal. Avtalet trädde i kraft i samband med att en delegation från Textilhögskolan, vid Högskolan i Borås besökte NIFT i slutet av mars.